
Årsmøde 2025
Tak for jeres bidrag til et godt årsmøde. Her på siden vil der de følgende dage komme materiale fra årsmødet.
Stemning fra årsmødet
















Program lørdag den 5. april 2025
kl. 9.30 - 10.00 Ankomst, registrering og valg af workshop - kaffe, te og rundstykke
kl. 10.00 – 10.15 Velkomst og andagt ved bestyrelsesformand Erik Ladegaard
kl. 10.15 – 11.00 Samarbejde mellem kommune og kirkerne set fra både kirken og kommunen ved diakonikoordinator Britta Vig Carlsen og Elin Mogensen fra Sundhed og Ældre i Herning Kommune
kl. 11.00 – 11.30 Drøftelse af jeres samarbejde med kommunen
kl. 11:30 - 11:40 Pause
Kl. 11.40 – 13.00 Ordinært årsmøde
kl. 13.00 - 14.15 Frokost
kl. 14.15 - 14.30 Kort oplæg om Mit-ID butik ved genbrugskonsulent Maria Ludvig
kl. 14.15 - 15.45 Kirke Cares Landsudvalgs afholder årsmøde i eget lokale
kl. 14.30 – 15.30 Workshops med diakonal inspiration - første runde
kl. 15.30 – 15.45 Kaffe og kage
kl. 15.45 – 16.45 Workshops med diakonal inspiration - anden runde
kl. 16.45 – 17.00 Afslutning i salen
kl. 17:00 Sandwich to-go og afrejse
Workshops - det foreløbige program
Vi afvikler alle workshops to gange i løbet af eftermiddagen, se programmet ovenfor. Du kan derfor i år få inspiration med hjem om to forskellige temaer - plus det løse - debatten om brobygning, snakkene og samværet!
De foreløbige workshop titler er her. Ret til ændringer forbeholdes
Workshop 1: Ungefællesskaber i folkekirken
På denne workshop vil du høre mere om, hvordan Kapernaum Kirke i København Nordvest arbejder med at invitere unge indenfor.
Vi vil have en samtale om, hvordan man kan tilrettelægge sine aktiviteter på en måde, som virker tiltalende for unge og yngre voksne. Ligesom vi vil tale om og lære mere om ”eventbaserede ungdomsfællesskaber”.
I dette rum vil du få inspiration og ideer til, hvad der kan gøres lokalt i forhold til at række endnu bedre ud til den yngre målgruppe.
Ved diakonikonsulent Line Sørig og kommunikationsmedarbejder Asta Møller Neimann
Workshop 2: Gode erfaringer med at holde juleaften
I Danmark er der en stigning hos borgere, der føler sig ensomme. I år 2000 var der 13% mænd og 19% kvinder, der følte sig ensomme. I 2021 er det tal henholdsvis 27% og 34%. En af de dage på året, hvor man kan føle sig rigtig ensom, er den 24. december, hvor mange andre sidder sammen med familien og holder juleaften.
Næsten alle kirker i Danmark har fulde huse den aften, men det er ikke alle hjem, der har besøg af familier og venner. Derfor har man i Struer besluttet at afholde juleaften i Menighedshuset. Kirsten har været koordinator ved forskellige typer af juleaftensarrangementer, og i denne workshop vil du få viden om følgende punkter:
- Hvordan kommer du i gang med at finde frivillige til juleaften?
- Hvilke typer af juleaften kan man holde?
- Hvordan fastholder man en frivilliggruppe, når arrangementet kun afholdes en gang om året?
- Andre vigtige detaljer.
Kirsten Vindum, koordinator i Kirkernes Sociale Arbejde i Struer Kommune
Workshop 3: Kan GENERATIONSMØDER med CRAFT-aktiviteter være ensomhedsforebyggende?
I denne workshop kan du høre om erfaringerne fra det igangværende projekt i MDK med ”Generationsmøder, fællesskab og CRAFT-aktiviteter”.
Projektet har til formål at få 2 generationer til at mødes om et fælles tredje, nemlig kreative aktiviteter, sund mad og fællesskaber, så både unge og ældre får et større socialt og lokalt netværk samt bedre fysisk og mental sundhed. Desuden vil der være vidensdeling om evt. andre deltagers viden og erfaringer fra generationsmøder.
Vi vil også se på teorier bag ”håndens arbejde” som en god ”medicin” imod stress, depression og andre sygdomme. Desuden vil du undervejs blive introduceret til nogle CRAFT-aktiviteter, som du evt. kan arbejde videre med - hjemme i sognet.
Ved kirke- og kulturmedarbejderne Susanne Tidemann og Helle Nielsson fra Bistrup Kirke i Hjørring samt diakonikonsulent i MDK Betina Køster.
Workshop 4: Social kunst møder fortalervirksomhed - inspiration fra Mariakirken
Sexarbejdere og stofbrugere formulerer lovforslag, der skal forbedre deres situation. Hjemløse migranter deltager i forsoningsmøder med danske naboer og snakker om fredelig sameksistens. Syriske flygtninge skaber værker, der fortæller historien om overlevelse gennem solidaritet og medmenneskelighed under borgerkrigen i Syrien.
Et kunstprojekt i Mariakirken i årene 2021-2023, inddrager samfundets udsatte i skabelsen af kunstværker, der peger på de steder i vores samfund, hvor vi har brug for forandringer. I kunsten får mennesker, der ellers er udsatte, udstødte og marginaliserede, en stemme og bidrager aktivt med idéer og tanker om et bedre og mere retfærdigt samfund.
Ved sognepræst i Mariakirken Lise Christina Rasmussen
Workshop 5: Genbrugsbutikkens samarbejde med Grøn Kirke
Vi vil sætte fokus på hvordan Grøn Kirke, den lokale menighedspleje og genbrugsbutikken kan samarbejde om meningsfulde projekter, det sætter fokus på bæredygtighed og ressourcebevidsthed. Kom og hør vores spirende projekt, og byd ind med dine egne ideer til et meningsfyldt samarbejde.
Ved projektkoordinator for Grøn Kirke, Sofie Larsen Kure og genbrugskonsulent for Kirkens Genbrug Annette Iversen
Workshop 6: Folkekirkens engagement i civilsamfundet
På denne workshop vil du få inspiration til, hvordan kirken kan blive en endnu stærkere aktør i civilsamfundet lokalt. Gennem lokale samarbejder om sociale/diakonale projekter er det muligt at nå mange flere, der har det svært, med de ressourcer de enkelte organisationer har.
Der vil være fokus på hvordan der skabes gode samarbejdsaftaler med andre organisationer, ideer til oplagte samarbejdsprojekter og erfaringer med at dele ’ressourcer’ som frivillige, lokaler, specifikke kompetencer osv.
Gennem en øget opmærksomhed på det øvrige civilsamfund som samarbejdspartner åbner der sig muligheder for, at kirken kan være til stede også udenfor kirkens rum.
Ingen kan alt, alle kan noget – men sammen kan vi mere!
Ved Asger Toft Johannsen, udviklingskonsulent Røde Kors og diakonikonsulent Sanne Damborg
Måske er du også interesseret i
KSA og Hernings Kommunes foredrag
Her er PowerPoint fra foredraget som diakonikoordinator Britta Vig Carlsen og Elin Mogensen fra Sundhed og Ældre i Herning Kommune holdt.
Powerpoint - Se video af foredraget på YouTube
Besøg hjemmesiden for Kirkernes Sociale Arbejde i Viborg Stift

Fra workshop
Kirsten Vindum, koordinator i Kirkernes Sociale Arbejde i Struer Kommune delte erfaringer om at holde juleaften

Fra workshop
Kan GENERATIONSMØDER med CRAFT-aktiviteter være ensomhedsforebyggende? Her er Betinas oplæg fra workshoppen. Susanne og Helle fortalte om deres erfaringer fra Bistrupkirke, det har vi desværre ikke på Powerpoint.

Fra workshop
Social kunst og fortalervirksomhed - sognepræst i Mariakirken Lise Christina Rasmussen delte erfaringer fra kirkens projekt



Kirke Care Danmarks Landsudvalgs årsmøde
Invitation til Kirke Care Danmarks Landsudvalgs årsmøde
Endelige dagsorden til Kirke Care Danmarks Landsudvalgs årsmøde
Medlemmer af Kirke Care Danmark skal tilmelde sig Landsudvalgets årsmøde direkte til Landsudvalgets formand, Tove Bjørn Jensen, tbje@km.dk.
Se vores udvalg af kurser
Læs mere

