

Vibegården
Vibevej 8
2400 København NV
Velkommen til Vibegården
Vibegården er et botilbud til unikke mennesker med moderat til svær hjerneskade enten medfødt eller erhvervet. Vibegården er en selvejende institution, og plejen varetages af Center for Omsorg og Specialpædagogik i Københavns Kommune (COS). I dagligdagen arbejdes der ud fra COS' værdigrundlag og med en neuropædagogisk tilgang.
Når du bor på Vibegården, bor du sammen med 34 andre voksne tæt på Nørrebro station i det livlige nordvestkvarter. På bostedet er målet, at du oplever højest mulig livskvalitet ud fra eget perspektiv. Det pædagogiske arbejde bliver planlagt konkret ud fra dine ønsker, ressourcer og behov. Der er fokus på din mulighed for at mestre eget liv og for at danne relationer.
"Der er mange gode mennesker at snakke med,
og her er jeg med til mange ting". Beboer på Vibegården.
Bygningen er på fire etager med i alt 35 plejeboliger. Der er otte eller ni boliger på hver etage samt fællesrum og køkkener. Der er en stor fælles altan på anden sal som hele huset kan bruge. Vi har en flot gårdhave med græsplæne og blomster, og der er god plads til aktiviteter. I stueetagen ligger der et dagtilbud med 20 halvdagspladser.
Plejeboligerne
Det er toværelses boliger med store badeværelser og thekøkken, og et skønt lysindfald fra de store vinduer.
Der er mulighed for loftlift.
Lejlighederne er ml. 68 og 69 kvm.
Hvad koster det at bo på Vibegården?
Huslejen excl. forbrugsomkostninger ligger ml. 8.170,- kr. og 8.530,- kr. alt efter hvilken størrelse boligen har.
Hvordan bliver jeg skrevet op til en bolig?
Hvis du gerne vil bo på Vibegården, skal du kontakte boligvisitationen i din kommune og blive godkendt til en plejebolig. Herefter kan du vælge at prioritere, hvilken bolig du gerne vil visiteres til. Der er frit ældre- og plejeboligvalg i hele landet. Her hos os i Menighedsplejen i Danmark administrerer vi boligen, men den kommune, hvor boligen ligger i, har visitationsretten. Du skal derfor også kontakte den kommune boligen ligger i, hvis du vil høre, hvor lang ventetid der er på boligen eller har spørgsmål til hvor du står henne på ventelisten.
Sådan opsiger du din bolig
Opsigelse af boligen kan kun ske skriftligt. Brug meget gerne vores kontaktformular HER, så sender du opsigelsen sikkert til os.
Opsigelsesvarsel står i din lejekontrakt.
Se boligens Energimærkningsrapport
Måske er du også interesseret i
Find spændende ting i vores genbrugsbutikker, og støt samtidig vores sociale hjælpearbejde



Spørgsmål og svar
Boligstøtte
Boligstøtte kan søges af alle i lejeboliger. Hvis du ønsker at søge boligstøtte, kan dette ske digitalt på www.borger.dk eller ved personlig henvendelse i kommunens borgerservice, hvor du får udleveret en blanket. Boligstøtten beregnes og udbetales af Udbetaling Danmark. Beregningen sker på baggrund af dine indkomstforhold, huslejens størrelse samt det faktum, at du bor i anvist bolig. Du kan muligvis få mere i boligstøtte, hvis du modtager døgnhjælp, eller bruger pladskrævende hjælpemidler som stærkt bevægelseshæmmet, og boligen derfor er egnet til det. Her kan du finde mere information om boligstøtte.
Kan man ansøge om beboerindskudslån?
Du har mulighed for at ansøge kommunen om beboerindskudslån til at dække det depositum, der skal betales ved indflytning, hvis du ikke selv har pengene til det. Bliver du godkendt til et lån, udbetales lånet direkte til Menighedsplejen i Danmark, som administrator af boligen.
Som hovedregel skal du ikke betale renter og afdrag på lånet de første fem år af låneperioden. Når de første fem år er gået, begynder forrentningen af lånet, og du skal begynde at betale lånet tilbage over en periode. Renten er på nuværende tidspunkt 4,5 pct. af den til enhver tid værende restgæld.
Hvis du vil vide mere om lån til beboerindskud, bedes du kontakte kommunen.